Zsolnay rózsái - ismerd meg a Millennium Házát és rózsakertjét!

2024. július végéig több időpontban
helyszín
Millennium Háza / Neo Kortárs Művészeti tér
Szervező
Liget Budapest Látogatóközpont
Mentés a naptárba

Az épületséta az épületben található NEO Kortárs Művészeti Térben található időszaki kiállítás megtekintését nem foglalja magában, valamint nem jogosít belépésre a ház programjaira.

 

A séta kiindulópontja a Millennium Háza főbejárata előtt van, és ugyanide érkezik vissza a csoport, időtartama: kb. 60 perc. Jegyet venni a helyszínen is lehet.

Időtartama: kb. 60 perc.

 

Zsolnay rózsái - ismerd meg a Millennium Házát és rózsakertjét!

Fedezd fel a Millennium Háza változatos történetét és a rózsakert varázslatos világát egy különleges sétán! Ismerd meg az épület kalandokkal teli életét és az első Zsolnay Vilmos által középületre tervezett kültéri majolika díszítéseit.

Kalandozva a múltban és a jelenben, a séta során a résztvevők nem csak a házat ismerhetik meg, hanem az épülettel szemben található 1500 tőből álló rózsakertet és a kert ékét, a Zsolnay szökőkutat is. Valamint a ház környezetében található szobrokról és a millenniumi kiállítás pezsgő időszakáról is sok érdekességet megtudhatsz, ha velünk tartasz ezen az izgalmas időutazáson.

A Millennium Háza épületén található az első Zsolnay Vilmos által középületre tervezett kültéri majolika díszítés. A több mint 130 éves épület büszkélkedhet Magyarország egyik legszebb és legkülönlegesebb homlokzatával, ugyanis a Millennium Házán használt ólommázas majolika díszítést, amely a Zsolnay gyár világhírnevet meghozó, titkos összetevőjű pirogránit mázának az elődje volt, sehol másutt nem találni.

A séta keretében a látogatók megtekintik az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok (régi Olof Palme ház, mai Millennium Háza) épületét és Zsolnay díszítőelemeit, valamint megismerik a századfordulós épület izgalmas történetét a kezdetektől napjainkig. A séta során bemutatjuk az épület elé telepített, a Városligetben egyedülálló 1500 tőből álló rózsakert növényritkaságait és a kert ékét, a Zsolnay szökőkutat.

Programajánló