Pavilonkert

A Városliget teljes megújításának egyik első, szimbolikus állomásaként 2017 áprilisában megnyitották kapujukat a park aranykorát idéző pavilonok az egykori bódésor helyén, az Állatkerti körúton.

A Városliget legforgalmasabb részét évtizedekig csúfították a silány árukínálattal rendelkező lepusztult bódék. A Liget Projektnek köszönhetően alapjaiban újult meg ez a terület: elbontották az elavult bódésort, s új, a Liget hagyományaihoz illeszkedő pavilonok kaptak itt helyet. Az új létesítményeket Feszl Frigyesnek, a pesti Vigadó tervezőjének 1860-as keltezésű, orientalista stílusú városligeti pavilonterve alapján építettük meg, a belső tereket pedig a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki. A pavilonok a parkhoz illeszkedő formában nyújtanak színvonalas kulturális-gasztronómiai-kereskedelmi kínálatot a Liget látogatói számára. Az épületek között tágas teraszt alakítottunk ki, mely népszerű közösségi térként várja a vendégeket.

A régi, elavult bódék elbontása és a helyükre korhű építészeti megoldású, s magas színvonalú árukínálattal rendelkező pavilonok építése a Városliget átfogó megújításának egyik szimbolikus lépése, így kis méretben ízelítőt kaphatott a közönség arról, hogy mire számíthat a Liget teljes felújításával: az elhanyagolt, méltatlan állapotba került parkot a Liget Projekt a hagyományok szem előtt tartásával, de a mai igények alapján, a legmagasabb színvonalon újítja meg, kiemelt figyelemmel a Liget zöldfelületeire, pihenési és kikapcsolódási funkcióira és park történeti intézményhálózatára. Mindeközben a terület növényzetét teljesen újjávarázsoltuk, miközben a pavilonok kínálatát és funkcióit a mai elvárásokhoz igazítottuk. Az eredmény önmagáért beszél, a Pavilonkert mára a Liget egyik fontos találkozóhelyévé vált, amely gyakori állomása az Állatkert és Széchenyi Fürdő látogatásának, és nem elhanyagolható, hogy főváros egyik legjobb lángosa is itt kapható.

Pavilonkert building image
Terület:
300 m2
Tervező:
Feszl Frigyes

Ajánlott hírek