Városligeti futókör

A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik: az országban százezrek, a fővárosban tízezrek húznak naponta futócipőt. Kimondottan nekik készült a Városligeti Futókör. Nagy örömünkre szolgál, hogy a városligeti futópálya 2020-as megvalósulásával végre a pesti oldalon is létezik a Margitszigeti futópályához hasonló alternatíva, ami ráadásul modern és biztonságos szolgáltatásokkal várja a sportág szerelmeseit.

Fuss a városliget fái között!

A Városligeti futókör tervezése során a folyamatosan egyeztettek a budapesti futókat képviselő szervezetekkel, hogy a pálya vonalvezetés, burkolata a sportolók igényei szerint alakítsák ki. Mindezeknek köszönhetően a kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az izületeket kímélő - rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágított. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el a sérülések elkerülése végett, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítőt. A pálya egyszerű és biztonságos kialakításának köszönhetően felnőtteknek és gyerekeknek, kezdőknek és profiknak egyaránt megfelelő.

 

A sportolók kényelmét a Városligeti Sportcentrum női, férfi és akadálymentesített öltözői szolgálják, melyet Liget+Sport tagság kiváltásával 0-24 órában használhatnak. 

Városligeti futókör building image