newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Szentivánéj az Állatkertben

időpont:
06.25. - 06.25.

Európa szerte nagy ünnep a Szent Iván havában kezdődő csillagászati nyár. A napfordulóhoz világszerte számtalan ünnep kapcsolódik. Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A néphit szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. A néphagyományokhoz illően örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás, mágikus erőt tulajdonítanak.

A tűz a megtisztulás és az újjászületés jelképe és örömtüzek, körtáncok formájában segít elűzni a sötétséget és diadalra juttatni a fényt.

A Főkapu téren tűzzsonglőrök, különleges LED show és a Somogy Zenekar koncertje várja a látogatókat a Somogy Táncegyüttes táncosaival együtt, akikkel a bátor leányok a tűzugrást is kipróbálhatják.

A Varázshegyben, mint a neve is mutatja, igazán varázslatos dolgokban lehet részünk: bepillantást kaphatunk egy igazi Planetáriumi előadásba, a csillagos égbolt rejtelmeibe és VirtualReality show-ban is lehet részünk.

Szerte az állatkert területén LED ruhába öltözött gólyalábas zsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

A kisgyermekre is gondolva, kézműves és arcfestő foglalkozásokkal is színesítjük a programokat, ahol öko-hangszereket is készíthetnek zeneterapeuta vezetésével és egy közös interaktív Boomwhackers zenélésben is részt vehetnek.

A Kisszikla, Nagyszikla és a Nagytó körül ténykedő fényfestőknek köszönhetően varázslatos hangulatot teremtő, színpompás fényáradat vesz minket körül, mely alkotások az est folyamán megmozdulnak. Az összekötő útvonalakon lámpások, fényfűzérek vezetnek minket az állatkert sejtelmes ösvényein.

Jegy online válthatóak: https://jegymester.hu/production/340094/fovarosi-allat-es-noevenykert-szentivanej-az-allatkertben/34002480

időpont:
2021. 06.25. - 06.25.
Helyszín:
Fővárosi Állat- és Növénykert
Belépés:
jegyek elérhetőek
megosztás:

Kérjük a további információkért látogason el a szervező weboldalára!

Tovább a szervező weboldalára