newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Tárlatvezetés a Millennium Házában

időpont:
01.11. - 01.11.

A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Utazhatunk a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, amely nemcsak a gyorsan fejlődő Budapest egyik büszkesége, hanem olyan műszaki, közlekedéstörténeti innováció is volt egyben, amely már megszületése pillanatában kivívta a nemzetközi érdeklődést. A vendégek a virtuális utazás során felkeresik a földalatti nevezetes megállóit. Ferenc József császár királyi kocsijában utazva feltárul előttünk a hajdani Operaház, az Állatkert, az Artézi fürdő (azaz a Széchenyi fürdő) és az Aréna út megálló is.

A Városliget története kiállítás 24 négyzetméteres pop-up könyvét “lapozgatva” megismerkedhetünk a Vajdahunyad vára, a korabeli Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, valamint a Műjégpálya történetével. A „könyvoldalakra” vetített mozgóképek a mesekönyv-illusztrációk képi világát varázsolja elénk.

A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

időpont:
2020. 01.11. - 01.11.
Helyszín:
Millennium Háza
Belépés:
2.400 Ft
megosztás:

Kérjük a további információkért látogason el a szervező weboldalára!

Tovább a szervező weboldalára