newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

A Gyűjtő Háza

Budapest szecessziós építészetének az egyik gyöngyszeme a Kőrössy Albert által 1899-ben tervezett ResoArt villa, amelynek homlokzatát dús ornamentika díszíti és megmozgatott falsíkok tagolják. A házba belépve megcsodálhatjuk Róth Miksa, a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mesterének műhelyében készült üvegablakot, amely javarészt eredeti állapotban vészelte át az elmúlt század viszontagságait.

A vezetéseken nemcsak a közkedvelt szecesszió korszaka és a különböző művészeti ágak kerülnek napirendre, hanem szó lesz a Zsolnay családról is, amely 150 éve létrehozott egy olyan magyar márkát, amely ma is világhírű, és a nevéhez kötődnek a világ nagy aukciós árverésein gazdát cserélő legkeresettebb műtárgyak.

Mindehhez kapcsolódik a gyűjtő személyisége, aki abba a titokba avatja be az érdeklődőket, hogy az értékmegőrzés milyen szerepet tölt be az életében, milyen motivációval újította fel a villát és hozta létre a különleges gyűjteményt, milyen forrásokból származnak a tárgyak, melyik a kedvence, és miért nem adott még el semmit.

Élvezze a gyűjtő vendégszeretetét, tartson velünk ennek a különleges, rejtett kincsnek a felfedezésében!

A Gyűjtő Háza

A ResoArt Villa a szecessziós építészet egyik kiemelkedő műalkotása, ahol az ország egyik legnagyobb Zsolnay magángyűjteménye kap helyet, megfűszerezve egy elhivatott műgyűjtő személyiségével. A Gyűjtő Háza vezetett bejárásai során a látogatók megismerhetik a Zsolnay aranykorának tekinthető első 50 év kiemelkedő alkotásait, valamint a szecessziós gyűjtemény lenyűgöző darabjait.

Látogatói információk:

  • A séta a Városligeti fasor 47 előtt kezdődik.
  • A ResoArt Villában meghirdetett tárlatvezetésekre a belépőjegyeket előzetesen online, a Liget+ oldalán lehet megvásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.
  • A megvásárolt jegy kizárólag az adott idősávban meghirdetett program alkalmával használható fel, másik időpontra át nem átfoglalható. Kérjük, tájékozódjon előre, a Látogatói Szabályzat elérhető a ResoArt honlapján (www.resoart.hu).
  • A ResoArt Villa csak az előzetesen meghirdetett programok alkalmával tart nyitva.
  • A séta kül- és beltéren kerül megrendezésre, ezért az időjárásnak megfelelő öltözet és kényelmes lábbeli viselete javasolt. A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni.
  • A házban a kiállítóterek egy része lépcsőn keresztül érhető csak el, a ház nem akadálymentesített.
  • A programra online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az adott napon. Parkolójegyeiket, a ResoArt Villába érkezést követően kollégáinknál érvényesítsék a program kezdete előtt. A kedvezmény az esemény napján egyszeri be- és kihajtásra érvényes.

Május 31-ig az összes séta időpont betelt!