newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Magyar Zene Háza épületséta - egyéni és csoportos

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert épülete, amelynek lelke van, minden kis részletéhez történet fűződik. Az új épület tervezői víziója feloldja a határokat a Magyar Zene Háza és a Városliget parkja között, az épületbe belépve olyan élménye támad a látogatónak, mintha továbbra is a természetben sétálna.

Ezt a fajta légiességet elsősorban a hatalmas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli homlokzati üvegfalak adják. A ház és természet harmonikus összeolvadását pedig az álmennyezetben elhelyezett többezer, stilizált növényi levelet mintázó díszítő elem is hangsúlyozza, melyek aranyló színezete folyamatosan reagál a fényviszonyok változásaira. A ház másik ikonikus jellemzője az organikus, lebegő tetőszerkezete, melyet a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formált meg a tervező. A tetőzetében szinte nincsenek szögletes elemek, csak kizárólag hullámzó formák; felületét közel 100 egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt.

A látogatók megismerkedhetnek a ház hármas tagolásával: bepillanthatnak a föld felszíne alatt meghúzódó kiállító terek varázslatos zenei kínálatába, ízelítőt kapnak a földszinti koncert termek hangulatából, és megismerkedhetnek a ház tetejében helyet kapó zenei edukációval.


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az épületséta a kiállítás és a Hangdóm megtekintését nem foglalja magába.

Kutyák az intézménylátogatások miatt, illetve a parksétában érintett Botanikus kert miatt sajnos nem hozhatók.

A séták szabadtéri helyszíneket is érintenek és a vezetéseket esős időben is megtartjuk, ezért kérjük, mindig az időjárásnak megfelelően öltözzenek!

A séták akadálymentes környezetben zajlanak.


Magyar Zene Háza épületséta - egyéni és csoportos

Jöjjön el vezetett sétánkra, ismerje meg a Magyar Zene Háza titkait!

Látogatói információk EGYÉNI sétához:

  • Kiindulópont és érkezés: Magyar Zene Háza, főbejárat előtt
  • Jegyvásárlás online vagy személyesen a Liget Budapest Látogatóközpontban (megközelítés: Műcsarnok felől a Néprajzi Múzeum főbejáratán keresztül) - nyitvatartási időben.
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Jegyár: 2.000 Ft /fő

Látogatói információk CSOPORTOS sétához:

  • Kiindulópont és érkezés: Magyar Zene Háza, főbejárat előtt
  • Jegyvásárlás online vagy személyesen a Liget Budapest Látogatóközpontban (megközelítés: Műcsarnok felől a Néprajzi Múzeum főbejáratán keresztül) - nyitvatartási időben.
  • Időtartam: kb. 60 perc
  • Jegyár: 2.000 Ft /fő
  • Maximum létszám: 30 fő (csoportos foglalás esetén minimum létszám 15 fő)

A Magyar Zene Háza:

A Magyar Zene Háza, a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus épület valódi kortárs építészeti remekmű: organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, nem véletlen, hogy Magyarország egyik legtöbb nemzetközi elismeréssel rendelkező épületévé vált. A házat a TimeOut - az egyik legmeghatározóbb nemzetközi programajánló magazin - a világ 22 legjobb, 2022-ben megvalósuló kulturális vonzerői között a 2. helyre rangsorolta. Az épület a zsűri fődíjat nyerte el Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en. A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és látogatói élmény szempontjából egyaránt a világ legjobbjának ítélte a japán sztárépítész által tervezett különleges épületet.

Ajánlott Hírek