newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Tai Chi a Ligetben

CSAK LIGET+ TAGOKNAK - INGYENES TAI CHI SIFU KOVÁCS LÁSZLÓ VEZETÉSÉVEL

A foglalkozásokat Sifu Kovács László, a Golden Tiger's Kung Fu Iskola alapító és vezető mestere, Chan Kwok Wah nagymester európai főinstruktora tartja.

A tai chi chuan

Kína egyik legősibb mozgásművészeti ága a tai chi chuan (taj ji quan), mely egészségügyi és stresszoldó hatása miatt nagy népszerűségnek örvend Európában és Magyarországon egyaránt, így arra gondoltunk, elhozzuk nektek a Városligetbe. Ez egy olyan sport, melyet kortól és nemtől függetlenül bárki elkezdhet, hiszen a test és szellem edzése egy hosszú és lassú folyamat.

A tai chi chuan rendszere a chi zavartalan áramlására épül, gyakorlása jó egészséghez vezet – segíti a test helyes tartását és lazítását, a koordináció javítását, a koncentráció fenntartását, valamint szabad utat nyit az energiának, aktivizálja, folytonossá teszi keringését az egész testben. A megerősödött energiaáramlás erősíti a vérkeringést is – csökken a feszültség a belső szervekben.

Tai chi alkalmazása

A tai chi chuan (taj ji quan) tanulása során a legelső lépés a test szabályozása, azaz a mozdulatok megfelelő elsajátítása mellett fontos a test és az elme ellazítása. A megfelelő lazításnak köszönhetően testünkben automatikusan elkezd áramolni a chi, azaz a belső energia, mely az egészség fenntartásában és betegségek gyógyításában is fontos szerepet játszik.

Ha már a test szabályozása megfelelő, figyelmünket a légzés szabályozására kell fordítanunk, ugyanis légzésünk tempója, mélysége és minősége is hatással van az energiatestünkre. Ezért is fontos, hogy a tai chi chuan gyakorlása közben megtanuljuk a helyes, mély légzést.

Óratípus

Chen stílusú tai chi chuan: elsajátítása által fokozódik testtudatosságunk, megtanuljuk a tai chi mozgásrendszer alapjait, testünk stabilabb, izomrendszerünk erősebb, egyben rugalmasabb, elménk csendesebb és fókuszáltabb lesz. Az egészség megőrzéséhez a nyújtó mozgások javítják a vérkeringést, a vér oxigén-szállító képességét, csökkenti a vérnyomást, segít elkerülni az érelmeszesedést.

Regisztráció

Az órákat 16 éven felüliek látogathatják, előképzettség nem szükséges!

Az órák nehézségi szintje kezdő, középhaladó.

Az órán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az óra csak a Liget+ tagok számára elérhető! Ha nem rendelkezel Liget+ tagsággal, akkor regisztrálj!

Ezt követően lépj be a fiókodba és a Helyszínek/Látogatóközpont eseményei közül válaszd ki a Tai chi-t és regisztrálj az adott időpontra!

Helyszín és parkolás

Helyszín: a Millennium Háza (Olof Palme sétány 1.) főbejáratától balra, a Ház mellett létesült Páraház nyitott sátra alatt.

Kérjük, az időjárásnak megfelelő sportos ruházatban és vékonytalpú sportcipőben érkezz.

Parkolás: A Tai Chi óra résztvevőinek kétórás ingyenes parkolást biztosítunk a Múzeum Mélygarázsban. A parkolási kedvezményt a Liget Budapest Látogatóközpontban (Néprajzi Múzeum, Műcsarnok felőli oldal) a Liget info pultnál lehet igényelni a parkolási jegy és a regisztrációs jegy bemutatásával 10:00-17:30-ig.

Időpontok:

 • április 12. 10:30-11:30
 • április 26. 10:30-11:30
 • május 10. 10:30-11:30
 • május 24. 10:30-11:30
 • június 7. 10:30-11:30
 • június 21. 10:30-11:30
 • július 12. 10:30-11:30
 • július 26. 10:30-11:30
 • augusztus 9. 10:30-11:30
 • augusztus 23. 10:30-11:30
 • szeptember 6. 10:30-11:30
 • szeptember 20. 10:30-11:30

 

Tai Chi a Ligetben

Kína egyik legősibb mozgásművészeti ága a tai chi chuan (taj ji quan), mely egészségügyi és stresszoldó hatása miatt nagy népszerűségnek örvend Európában és Magyarországon egyaránt. Most a Városligetben is kipróbálhatjátok! 

Lépj be Liget+ fiókodba és regisztrálj az ingyenes eseményre!

A rendezvényen készült felvételeket a Városliget Zrt a honlapján, közösségi média felületein és promóciós anyagaiban közzé teheti, azok felhasználásával összefoglalót, bejegyzést készíthet.

Az Általános Szerződési Feltételek ITT találhatóak.

...
...
...
...
...
Ajánlott Hírek