CNN: Budapest jövőjét meghatározó épület

CNN: Budapest jövőjét meghatározó épület

2018/12/03 Sikerek

A város és a természet közötti harmóniát emelte ki a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete kapcsán a CNN 2018-as tudósítása. 

A város és a természet közötti harmóniát emeli ki a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete kapcsán, 2018-as anyagában a CNN.  Az Art nouveau után: hét épület, amely Budapest jövőjét formálja című írás azokat a már meglévő vagy épülő fővárosi épületeket mutatja be, amelyek pozitívan befolyásolják majd Budapest építészeti arculatát.

A cikk az új Néprajzi Múzeum épülete kapcsán kiemeli, hogy a magyar Napur iroda által tervezett épület félig földbe süllyesztett, fűvel borított, így közösségi térként funkcionáló épülete illeszkedik a városligeti környezetébe.

A Városliget szélén, az Ötvenhatosok terén, az egykori parkoló helyén épült  Néprajzi Múzeum akkor épp jelentős nemzetközi sikereinek egyikével már büszklkedhetett: a londoni International Property Awards ingatlanszakmai versenyen a világ legjobb középületének választották.

A CNN cikke itt olvasható

 

Ajánlott hírek