A Hay fesztiválon is bemutatkozott a Liget projekt

A Hay fesztiválon is bemutatkozott a Liget projekt

2022/09/19 Sikerek

A világ legelismertebb múzeumi és kulturális szakemberei előtt mutatta be a Liget Budapest Projektet és a már átadott épületeket Baán László, a fejlesztések miniszteri biztosa Európa egyik legfontosabb kulturális fesztiválján, a spanyolországi Segoviában rendezett Hay Festiválon 2022-ben.

Az innovációra és hagyományokra fókuszáló négynapos nemzetközi rendezvényen nagy tetszést aratott Európa legnagyobb kulturális beruházása a szakmai berkekben és a látogatók körében egyaránt. Martha Thorne, az építészeti Nobel-díjnak tartott Pritzker-díj korábbi igazgatója úgy fogalmazott: „a Liget Projekt keretében megvalósított kulturális fejlesztések a modern város új modelljét jelentik, hiszen a komplex kulturális terek, programok, kiegészülve a kortárs építészeti remekművekkel a jövő városainak élhetőségét teremtik meg.”

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5
Galéria kép 6
Galéria kép 7
Galéria kép 8
Galéria kép 9
Galéria kép 10
Galéria kép 11
Galéria kép 12
Galéria kép 13
Galéria kép 14
Galéria kép 15
Galéria kép 16
Galéria kép 17
Galéria kép 18
Galéria kép 19
Galéria kép 20
Galéria kép 21
Galéria kép 22
Galéria kép 23
Galéria kép 24
Galéria kép 25

„Európában egyedülálló komplexitású, sűrű kulturális szövetet hoztunk létre a Városligetben, amely felkeltette ennek a neves nemzetközi fesztiválnak is a figyelmét. Egy város vonzerejét azok a kulturális rétegek jelentik, amelyeket az elmúlt évszázadok hoztak létre, és amelyek a modern korban is újra megélhetőek. Minden élő város hozzáad az örökölt kulturális rétegekhez, ezt tesszük mi is a Liget Budapest Projekt megvalósításával: megőrizzük a régi értékeinket, megújítjuk őket, mint a Szépművészeti Múzeumot és a Millennium Házát, valamint hozzáadunk újat, világszínvonalon, mint a Magyar Zene Házát, és a Néprajzi Múzeumot.” – hangsúlyozta Baán László.

 

A miniszteri biztos hozzátette: „Már látjuk, hogy a Liget Projekt eddig megvalósított elemeit – a régi és új kulturális intézményeket a megújított zöld környezetben - már több millión látogatták meg és azokat nagy elismerés és szeretet övezi. És mindinkább azt tapasztaljuk, hogy egyre jobban látja a nemzetközi közönség is, hogy Budapest történelmi szövete ezeknek a 21. csúcsteljesítményeknek a hozzáadásával tovább gyarapodott. Ez pedig tovább növeli Budapest és az ország hírnevét s egyben turisztikai vonzerejét.”

 

A Liget projekt több éve szereplője a 17 éve rendszeresen megrendezésre kerülő fesztiválnak, ennek kapcsán Sheila Cremaschi a Hay Fesztivál igazgatója elmondta: „A Liget Projekt a kezdetektől meghívást kap a Hay Fesztiválra, mert Európa legjelentősebb kulturális fejlesztéseként nagy érdeklődésre tart számot. Az idén a nemzetközi kulturális közösség kiemelt figyelemmel kísérte Sou Fujimoto előadását az elkészült Magyar Zene Házáról, és a bemutatót, amelyen Baán László a Liget Budapest Projekt eddig megvalósult kulturális fejlesztéseit ismertette.”

 

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5
Galéria kép 6
Galéria kép 7

Ajánlott hírek