Az Expo Real-on is tarolt a Zene Háza

Az Expo Real-on is tarolt a Zene Háza

2022/10/06 Sikerek

Európa egyik legtöbbet díjazott épülete lett a Magyar Zene Háza 2022-ben, miután az egyik legfontosabb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni EXPO REAL-on elnyerte a German Design Council által odaítélt Iconic Award-ot.

Újabb nagy presztízsű díjat nyert el a Liget Budapest Projekt keretében megépült Magyar Zene Háza az egyik legjelentősebb ingatlan-szakmai kiállításon Németországban. Az Expo Real grémiuma a legjobb és leginnovatívabb építészeti és tervezési megoldásokat felvonultató, világszerte megvalósult új épületeket díjazza.

Az Expo Real a legnagyobb ingatlan- és befektetési kiállítás Európában, melyet 1998 óta minden évben a Messe München területén rendezik meg. A rendezvényen adják át a German Design Council rangos elismerését, az Iconic Award-ot, különös hangsúlyt fektetve a környezetbarát megoldásokra, a látogatóélményre, valamint a külső és a belső harmóniájára, formabontő tervezői gondolatokra. 

 

Az elmúlt években olyan, a világelithez tartozó sztárépítészek alkotásait ismerték el, mint Dorte Mandrup, Kengo Kuma, Alberto Caiola vagy Sir David Chipperfield. A Sou Fujimoto tervezte Magyar Zene Háza ezzel az ingatlanszakma két legnevesebb seregszemléjén is a világ élmezőnyébe került, hiszen ezt megelőzően 2022 márciusában a Cannes-i MIPIM-en, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán a zsűri fődíját nyerte.

 

Nem először díjazzák a Liget Budapest Projekt fejlesztéseit

 

A nemzetközi szakmai figyelem már kezdetek óta ráirányult a Liget Budapest projektre, mely léptékében és összetettségében Európa ma legnagyobb kulturális beruházása.

 

2017-ben Cannes-ban, a világ legjelentősebb ingatlanszakmai rendezvényén, a MIPIM-en a Liget Budapest Projekt a legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Project kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett.

 

2018-ban az új Néprajzi Múzeum szintén a világ legjobb középülete lett az International Property Awards-on, sőt a World’s Best Architecture különdíjat is megkapta.

 

2019-ben a Magyar Zene Háza nyerte el „A legjobb nemzetközi középület” elismerést az International Property Awards-on (IPA).

 

2021-ben pedig a Music Cities Awardson választották a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztésnek a Zene Házát. Ugyanebben az évben az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el az International Property Awardson, ezzel a Liget Budapest Projekt a legtöbbet díjazott fejlesztéssé vált a díj (IPA) történetében, ugyanis ez az első olyan kulturális városfejlesztés, amelynek elemei három rangos díjat is elnyertek. Szintén 2021 nyarán a Szépművészeti Múzeum történetének legnagyobb léptékű, a Liget Budapest projekt keretében megvalósult felújítása nyerte el az Europa Nostra Díjat, mely az Európai Unió legrangosabb örökségvédelmi elismerése.

 

2022 a Magyar Zene Háza elisméreseiről szólt, a MIPIM Awards fődíjának elhódításával a hazai ingatlanfejlesztés egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, s Magyarország legtöbb elismeréssel rendelkező épületévé vált. Elnyerte a German Design Council Iconic Award-ját, az Architecture Masterpize Architectural Design of the Year elismerését, felkerült a patinás Architectural Digest Magazine 2023 legnagyobb hatású nemzetközi attrakcióit gyűjtő listájára, a világ egyik legismertebb lapja, a Time Magazine pedig a Néprajzi Múzeummal egyetemben beválogatta a World’s Greatest Places nevű gyűjtésébe, ami sokmillió olvasójának utazási döntéseit határozza meg.

 

 

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5
Galéria kép 6
Galéria kép 7
Galéria kép 8
Galéria kép 9
Galéria kép 10
Galéria kép 11
Galéria kép 12
Galéria kép 13
Galéria kép 14
Galéria kép 15
Galéria kép 16
Galéria kép 17
Galéria kép 18
Galéria kép 19
Galéria kép 20
Galéria kép 21
Galéria kép 22
Galéria kép 23
Galéria kép 24
Galéria kép 25
Galéria kép 26
Galéria kép 27
Galéria kép 28
Galéria kép 29
Galéria kép 30
Galéria kép 31

Ajánlott hírek