A Gyűjtő Háza

Számos időpontban
helyszín
ResoArt Villa
Szervező
Liget Budapest Látogatóközpont
Mentés a naptárba

A ResoArt Villa a szecessziós építészet egyik kiemelkedő műalkotása, ahol az ország egyik legnagyobb Zsolnay magángyűjteménye kap helyet, megfűszerezve egy elhivatott műgyűjtő személyiségével.

 

 

A Gyűjtő Háza

Budapest szecessziós építészetének az egyik gyöngyszeme a Kőrössy Albert által 1899-ben tervezett ResoArt villa, amelynek homlokzatát dús ornamentika díszíti és megmozgatott falsíkok tagolják. A házba belépve megcsodálhatjuk Róth Miksa, a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mesterének műhelyében készült üvegablakot, amely javarészt eredeti állapotban vészelte át az elmúlt század viszontagságait.

 

A vezetéseken nemcsak a közkedvelt szecesszió korszaka és a különböző művészeti ágak kerülnek napirendre, hanem szó lesz a Zsolnay családról is, amely 150 éve létrehozott egy olyan magyar márkát, amely ma is világhírű, és a nevéhez kötődnek a világ nagy aukciós árverésein gazdát cserélő legkeresettebb műtárgyak.

 

Mindehhez kapcsolódik a gyűjtő személyisége, aki abba a titokba avatja be az érdeklődőket, hogy az értékmegőrzés milyen szerepet tölt be az életében, milyen motivációval újította fel a villát és hozta létre a különleges gyűjteményt, milyen forrásokból származnak a tárgyak, melyik a kedvence, és miért nem adott még el semmit.

 

Élvezze a gyűjtő vendégszeretetét, tartson velünk ennek a különleges, rejtett kincsnek a felfedezésében!

Galéria a Gyűjtő Házáról

Programajánló