Kortárs építészeti remekmű - fedezd fel a Magyar Zene Házát!

Hetente több időpontban
helyszín
Magyar Zene Háza
Szervező
Liget Budapest Látogatóközpont
Mentés a naptárba

Kiindulópont és érkezés: Magyar Zene Háza

Kortárs építészeti remekmű - fedezd fel a Magyar Zene Házát!

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert épülete, amelynek lelke van, minden kis részletéhez történet fűződik. Az új épület tervezői víziója feloldja a határokat a Magyar Zene Háza és a Városliget parkja között, az épületbe belépve olyan élménye támad a látogatónak, mintha továbbra is a természetben sétálna.

 

Ezt a fajta légiességet elsősorban a hatalmas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli homlokzati üvegfalak adják. A ház és természet harmonikus összeolvadását pedig az álmennyezetben elhelyezett többezer, stilizált növényi levelet mintázó díszítő elem is hangsúlyozza, melyek aranyló színezete folyamatosan reagál a fényviszonyok változásaira. A ház másik ikonikus jellemzője az organikus, lebegő tetőszerkezete, melyet a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formált meg a tervező. A tetőzetében szinte nincsenek szögletes elemek, csak kizárólag hullámzó formák; felületét közel 100 egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt.

 

A látogatók megismerkedhetnek a ház hármas tagolásával: bepillanthatnak a föld felszíne alatt meghúzódó kiállító terek varázslatos zenei kínálatába, ízelítőt kapnak a földszinti koncert termek hangulatából, és megismerkedhetnek a ház tetejében helyet kapó zenei edukációval.

Magyar Zene Háza vezetett épületséták csoportok számára

 

Kizárólag saját szervezésű épületsétákon való részvételre van lehetőség, amelyeket a Zene Háza megbízott idegenvezetői tartanak. Külsős idegenvezetők által hozott csoportoknak is kötelező a jegyvásárlás, illetve a séták minősége érdekében a Zene Háza idegenvezetőinek igénybevétele. Előre be nem jelentkezett csoportokat sajnos nem áll módunkban fogadni. Egy csoport minimum 15 főtől indul, maximum 25 fővel, bejelentkezni a meghirdetett dátum előtt három napig lehet a következő címen: ligetsetak@ligetbudapest.hu

 

Csoportos épületséták időpontjai:

  • kedd és csütörtök - 13:30 
  • szerda - 11:30
  • szombat - 16:30
  • vasárnap - 10:15

Találkozó kint, az épület Olof Palme sétány felőli főbejárata előtt.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az épületséta a kiállítás és a Hangdóm megtekintését nem foglalja magába.

Programajánló