Liget Budapest Látogatóközpont

A Néprajzi Múzeum földszintjén kapott helyet a Liget Budapest látogatóközpontja, ahol minden a megújuló Városligettel kapcsolatos információt megtudhatnak a parkba vagy intézményeibe érkezők. Ezen felül pihenhetnek, felfrissülhetnek, és megismerhetik Budapest "Aranykorát" egy hatalmas városmakett segítségével.

A Városliget felfedezésének kiindulópontja

Nyitvatartás

 

Hétfő  10:00 - 15:30

Kedd - Vasárnap 10:00 - 17:30

Egész héten várják kollégáink az érdeklődőket a múzeum Műcsarnok felőli bejáratánál, a bal oldalon található információs pultnál. A parkban található összes intézmény, és a Liget Budapest saját programjaira is könnyen és kényelmesen lehet itt jegyet váltani, illetve elérhetőek szóróanyagaink, hogy a Ligetbe visszatérni vágyók se maradjanak muníció nélkül. Az épület látogatóközponthoz közeli részén természetesen lehetőség van mosdóhasználatra, illetve a közvetlenül ott található Etno Bisztróban kávézni, frissítőt vagy szendvicset fogyasztani, de akár ebédelni is lehet. Ideális hely ez megpihenni, szemlélődni a ligeti séták előtt vagy után is.

 

A látogatóközpont másik fő profilja – a látogatók orientálása mellett -, a Liget-élmény növelése, melyben egy a századfordulós Budapestet ábrázoló, 55 négyzetméteres városmakett van a segítségünkre. „Okostávcsővel”, tabletek segítségével tanulhatunk a múltról, és a jelenleg is zajló Liget projekt 2026-ra tervezett állapotát is megtekinthetjük egy másik maketten.

 

A Liget Budapest Projekt 10 éves jubileuma kapcsán egy ingyenesen megtekinthető kiállítást is elhelyeztünk a látogatóközpontban, mely a projekt legfontosabb mérföldköveit mutatja be. A különleges tárlat egy nagyon látványos módszerrel - úgynevezett lentikuláris technológiával - elkészített, előtte-utána képeken tárja a szemünk elé, milyenek voltak a Városliget különböző területei, épületei korábban és milyen óriási fejlődésen mentek keresztül. A jubielumi kiállításhoz kapcsolódott az az alakotói pályázat is, melyre közel 1000 pályamű érkezett rajz- és fotó kategóriákban, és egy nagy sikerű díjátadó után a legjobb műveket meg is tekinthette a közönség a Liget 10 kiállítás részeként.

Ajánlott hírek