Liget Budapest Látogatóközpont

Liget Budapest Látogatóközpont

A megújuló Városligettel kapcsolatban minden információ itt megtalálható egy helyen

A Néprajzi Múzeum Hősök teréhez közelebb eső részében jött létre a Liget Budapest Látogatóközpont, hogy a Városligetbe látogatók számára legyen egy kényelmes kiinduló pont, ahol a megújuló Városligettel kapcsolatban minden információt egy helyen el tudnak érni. A földszinti nagy térben megtaláljátok kollégáinkat a Liget Budapest infopultnál, akik tájékoztatást tudnak adni arról, hogy a Ligetben mit, hol találtok, milyen városligeti programokat tudtok elérni aznap, illetve hatalmas kivetítők mutatják a parkban található intézmények aktuális programjait. Emellett áttekintést nyerhettek a Liget Budapest Projektről egy óriás makett segítségével, ahol valamennyi megvalósult, és még csak tervasztalon létező fejlesztésről tájékozódhattok. Bővebb információt a maketthez kihelyezett iPad-ek-en találtok, de a makett mögötti falfelületre a Liget megújításának fontos mérföldköveit bemutató pillanatfelvételeket és adatokat is kivetítünk.
Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2

Mondjátok el a véleményeteket!

Kérjük, az iPad-eken lájkoljátok a Városligetnek azokat a pontjait – akár a park izgalmas új részei, akár újonnan létrehozott intézmények, ahol már jártatok, és nektek a legjobban tetszik!

Időutazás az óriásmaketten - kiterjesztett valóság

A Látogatóközpont kiemelkedő attrakciója a századfordulós Budapestet megidéző hatalmas (55m2), több mint 6 000 épületből álló városmakett, mely a Budapest Aranykora című tárlat részeként látványos és interaktív időutazásra hívja a látogatókat, a nemzet fővárosának legpezsgőbb és legsikeresebb történeti időszakát bemutatva. Az 1867–1914 közötti „Aranykor”-ban elődeink megteremtették Budapestet, Európa egyik legszebb és legprosperálóbb fővárosát, melyet AR technológiával felszerelt „okostávcsővel”, tabletek segítségével is felfedezhettek.
Tudtad-e?
A századfordulós Budapestet bemutató városmakett Európában a második legnagyobb terepasztal.
42építész

42 építész dolgozott azon, hogy ez a hatalmas városmakett minden részletében megfeleljen a századfordulós főváros korabeli életének

7000óra

7.000 órát dolgoztak a terepasztal épületein és történetein a kutatók és az épületeket modellező tervezők.

4 év

7.000 órát dolgoztak a terepasztal épületein és történetein a kutatók és az épületeket modellező tervezők.

3.5 tonna

A makett súlya meghaladja a 3.5 tonnát.

3D nyomtató

Az épületeket 3D-s nyomtatóval készítették el eredeti fotók, rajzok és tervrajzok alapján. Minden egyes épületet külön-külön nyomtattak. Ahhoz, hogy biztosan a megfelelő helyre kerüljenek az egyes épületek, minden épületet egyedi azonosítószámmal láttak el, amelyek megfeleltethetőek voltak a korabeli elhelyezkedés utcájának és házszámának, így a makett felépítése során minden épület biztosan megtalálta az eredeti helyét.

6.398 épület
8.028 fa
4 híd

Összesen 6.398 épületet, 4 hidat és 8.028 fát helyeztek el rajta.

86hét

A két 3D-s nyomtató 3.442 órán, azaz közel 86 héten keresztül nyomtatta a korabeli főváros lakóházait, palotáit, templomait, fürdőit, sport és egészségügyi vagy kulturális létesítményeit.

A Látogatóközpontban arra is van lehetőség, hogy a városligeti séta előtt, vagy után megpihenjetek, felfrissítsétek magatokat, vagy az étteremben energiát gyűjtsetek.

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Szeretnél még több érdekességet megtudni a látogatóközpontról? Tovább