Az ország legnagyobb közlekedési játszóparkja jött létre

Az ország legnagyobb közlekedési játszóparkja jött létre

2024/05/10 Aktualitások

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Városliget tájépítészeti megújítása, elkészült a Liget hagyományosan egyik legnépszerűbb családbarát célpontjának, a KRESZ parknak és környezetének a régóta várt megújítása. Az újjászületett parkrészt Lázár János építési és közlekedési miniszter, Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa és Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója adta át.

A felújításra a Liget Budapest Projektnek köszönhetően nyílt lehetőség, melynek eredményeként összesen több mint 30.000 m2 parkfelület újulhatott meg, elültettek 39 db lombosfát, több mint 5.600 cserjét és mintegy 22.000 évelőt.

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató, a felújítás központjában álló, mintegy 6.000 m2-es játszórész átadásával az eddig 3 milliós látogatottságot elért Nagyjátszótérhez fogható méretű, összetettségű és vonzerőjű attrakcióval gazdagodik a Liget családbarát kínálata. Miniatűr vonatok, repülők, helikopter és egy irányítótorony is várja a kicsiket, de felépült egy mini városrész is, ahol interaktív környezetben gyakorolhatják a biztonságos közlekedés alapjait. A beruházással az ország legnagyobb, és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött létre.

 

A látogatók 2024. május 11-én, szombaton, a Közlekedési Kultúra Napján vehetik birtokba a Liget Budapest Projekt keretében létrejött fejlesztést, amellyel ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött létre. A megnyitás időpontja, a Közlekedési Kultúra Napja is ráirányítja a figyelmet arra a fontos társadalmi üzenetre, hogy a Városligetben modern és zöld környezetben, már gyermekkorban elsajátítható a kulturált és biztonságos közlekedés alapismerete.

 

A Városliget észak-keleti sarkánál található KRESZ park a 70-es években létesült és sokáig fővárosunk legnagyobb oktató parkja volt, gyerekek ezrei tanulták meg itt a közúti közlekedés alapvető szabályait. A rendszerváltást követően a park gondozása, őrzése megszűnt, és az idő múlásával teljesen lepusztult, használhatatlanná vált. 2006-ban ugyan civil szervezetek és cégek saját erőből egy kisebb felújítást végrehajtottak, de a parkrész régóta várt teljes rehabilitációjára csak a Liget Budapest Projekt létrejöttének köszönhetően nyílt lehetőség. Bővebben itt olvashattok az újjászületett parkrészről.

KRESZ park csodás, új köntösben

KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 0
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 1
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 2
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 3
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 4
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 5
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 6
KRESZ park csodás, új köntösben Galéria kép 7
Az ország legnagyobb, közlekedési tematikájú, családi játszóparkja jött létre a Liget projektnek köszönhetően.

Ajánlott hírek