Elsőszámú turisztikai célpont Európában: Magyar Zene Háza

Elsőszámú turisztikai célpont Európában: Magyar Zene Háza

2024/04/08 Aktualitások

Ismét toplistás a Magyar Zene Háza: 2024 januárjában a rangos, brit Guardian című lap közönségszavazásán választották Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé.

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a brit The Guardian olvasói. A világszerte közel 200 millió olvasóval rendelkező neves nemzetközi lap közönségszavazásán a Liget Budapest Projektben megvalósult magyar intézmény ezzel olyan nevezetességek mellé került, mint a Spanyolországban található római amfiteátrum, az angliai Hadrianus Fal vagy a dániai Kronborg-kastély.

„Magyar Zene Háza kivételes épülete Budapest gyönyörű parkjában, a Városligetben található. A gombaszerű főbejáraton belépve a zenetörténetnek szentelt múzeumban találjuk magunkat. A zene kezdeteitől a gregorián éneken és a magyar népzenén keresztül egészen napjainkig kalauzol ez a lenyűgöző hely, kiváló audio-guide-al” – írja Guardian cikke.

 

A nagy múltú brit lap olvasói véleményeket gyűjtötte össze arról, hogy melyek azok az európai helyek, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. A listán a világ legkeresettebb turisztikai szenzációi szerepelnek.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk a Magyar Zene Háza újabb elismerésére, mely visszaigazolja a törekvésünk sikerét: a Városliget, mint turisztikai attrakció kerüljön be a Budapestre érkezők „kötelező” látogatási pontjai közé. Nem csak Fujimoto remekműve, de a Néprajzi Múzeum vagy a Ballonkilátó külföldi látogatóinak emelkedő számai alapján is látható, hogy felkerültünk a nemzetközi turisztikai térképre" – mondta el a Guardian elismerése kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

 

A Magyar Zene Háza 2022 januári nyitása óta Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált, már 1,3 millióan jártak a Liget Budapest részeként megvalósult intézményben, ezzel példátlanul rövid idő alatt a fővárosi kulturális élet egyik emblematikus helyszíné lett. A Magyar Zene Háza nemcsak különleges építészeti műalkotásként, hanem sokrétű programkínálata révén is sikeresen kapcsolódott be a fővárosi kulturális élet vérkeringésébe.

 

Nem először ismerik el

 

A Magyar Zene Háza nemcsak a látogatókat, hanem a szakmát is lenyűgözte: 2019-ben nyerte el „A legjobb nemzetközi középület” elismerést az International Property Awards-on (IPA), 2021-ben pedig a Music Cities Awardson választották a világ legjobb zenei témájú ingatlanfejlesztésnek. 2022 a Magyar Zene Háza elisméreseiről szólt: a MIPIM Awards fődíjának elhódításával a hazai ingatlanfejlesztés egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, s Magyarország legtöbb elismeréssel rendelkező épületévé vált. Elnyerte a German Design Council Iconic Award-ját, az Architecture Masterpize Architectural Design of the Year elismerését, felkerült a patinás Architectural Digest Magazine 2023 legnagyobb hatású nemzetközi attrakcióit gyűjtő listájára, a világ egyik legismertebb lapja, a Time Magazine pedig a Néprajzi Múzeummal egyetemben beválogatta a World’s Greatest Places nevű gyűjtésébe, ami sokmillió olvasójának utazási döntéseit határozza meg.

Ajánlott hírek