Ingyenes KRESZ suli indul a Ligetben

Ingyenes KRESZ suli indul a Ligetben

2024/06/14 Aktualitások

A Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében létrejött KRESZ oktatási programsorozaton óvodástól középiskolás korig várják a gyerekekeket az ország minden tájáról. Június 13-ától augusztus 27-ig hetente 2 alkalommal lehet részt venni a játékos foglalkozáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A több alkalommal is résztvevő gyerekek Liget Jogsit is szerezhetnek.

A Liget Budapest Projekt égisze alatt létrejött együttműködésben a szakemberek a játékos foglalkozásokkal várják a fiatalokat megújult városligeti KRESZ parkban, ahol a közlekedés alapismereteitől a biztonságos kerékpározás alapjaiig mindent megtanítanak a gyerekeknek. Az alkalmakon nem csak kiterjedt elméleti ismereteket kapnak a résztvevők, hanem a leggyakoribb közlekedési szituációkat a szakemberek iránymutatása mellett be is gyakorolják. Mindezeken túl a kicsik azt is megtanulhatják, hogy hogyan tudják kerékpárjukat rendszeres karbantartásokkal biztonságos állapotban tartani. A KRESZ suliban pecsétgyűjtő füzetet kapnak a résztvevő gyerekek, akik a harmadik alkalmat követően Liget Jogsit is szerezhetnek. A foglalkozásokon való részvétel Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A KRESZ park megújításának tervezése során komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy a parkrész mind a kialakításában, mind az eszközeiben alkalmas legyen arra, hogy ott a hétköznapi közlekedési szituációk modellezésére, és ezen keresztül a biztonságos közlekedés megismerésére, gyakorlására lehetőséget biztosítsunk. Büszkén jelenthetjük most be, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeummal és a BikeRide-al együttműködve a téma legkiválóbb szakemberei fogják rendszeresen, ingyenes foglalkozásokon tanítani a gyerekeket. 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, így a KRESZ Suliban a kicsik és az általános iskolások mellett a középiskolásokat is várjuk az ország minden tájáról. Ezen a nyáron összesen 1400 gyermek sajátíthatja el nálunk a KRESZ szabályait

– mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A KRESZ suli ingyenes foglalkozásairól

 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusainak vezetésével 3 tematikus workshop várja a gyerekeket kéthetenként kedden a városligeti KRESZ parkban, június 13-tól augusztus 27-ig. Az alkotással, kerékpárszereléssel és az évszaknak megfelelő öltözetek közös felfedezésével is foglalkozó, 75 perces, játékos műhelyek segítenek eligazodni a kétkerekűek izgalmas világában is, és hasznos, gyakorlati ismereteket adnak át a biztonságos, környezettudatos közlekedésről. A Közlekedési Múzeum új időszaki kiállítása, a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című tárlat anyagára is reflektál a környezeti nevelést is támogató, komplex projekt, amely minden elemében szorosan kapcsolódik a KRESZ Suli családok számára elérhetővé tett, élményközpontú edukációs programjához. A Liget jogsit megszerző gyerekek kedvezményesen tekinthetik meg a múzeum időszaki kiállítását, ahol a KRESZ Parkban látható járművek „nagy testvéreire”, többek közt eredeti mozdonyokra, buszokra és repülőgépre is felszállhatnak.

 

A családi programsorozatban közreműködik a Bikeride Sportegyesületet is, amely szervezetet a kerékpározásért, mint sportért, közlekedési eszközért és mint szabadidős tevékenységért rajongó, elsősorban korábbi kerékpár versenyzők alapították. Június 13-tól augusztus közepéig szombatonként a Városligeti KRESZ parkban a 60 perces KRESZ suli foglalkozások keretén belül a sportegyesület edzői, sportolói várják az 5-12 éves korosztályt elméleti és gyakorlati kerékpárkezelési praktikákkal és KRESZ alapismereti infókkal.

Ajánlott hírek