Újabb nemzetközi díjat nyert a Liget Budapest Projekt

Újabb nemzetközi díjat nyert a Liget Budapest Projekt

2023/07/03 Sikerek

Európa legjobb turisztikai fejlesztésének választották a Liget Budapest Projektet Dubajban, a rangos International Travel Award’s  2023 díjátadóján.

A Városliget megújítása több mint százhúsz ország népszerű idegenforgalmi attrakciójával mérettette meg magát, ahol először a zsűri, majd a közönség szavazatai alapján bizonyult kategóriája legjobbjának. Az International Travel Awards a nemzetközi utazási, idegenforgalmi és vendéglátó-ipari ágazat egyik legrangosabb elismerése, amely minden évben több ezer szereplő közül jutalmazza a szektor legkiválóbbjait.

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5
Galéria kép 6

Az International Travel Awards a legrangosabb díj, amely az utazás, a turizmus és a vendéglátás területén működő vállalkozásokat jutalmazza. A díjátadót 2018 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

 

„A Városliget történelmi megújítása három kulcsfontosságú terület ötvözetén alapul: az ingatlanfejlesztésen – az új kortárs épületek építésétől, a meglévő kulturális intézmények felújításán át a parkfejlesztésig –, a kultúrán és a turizmuson.” -mondta el a díj kapcsán Gyorgyevics Benedek, majd hozzátette: „Örömmel mondhatom, hogy fejlesztéseink előbbi két kategóriában a korábbi években számos díjat hódíthattak el, most pedig büszkék vagyunk rá, hogy immáron a harmadik terület, a turisztikai szektor egyik legrangosabb nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja a projekt. Ez is visszaigazolja, hogy Budapest elsőszámú családi élményparkjának – benne a Városligeti Nagyjátszótérrel, a lenyűgöző Magyar Zene Házával és Néprajzi Múzeummal - helye van a világ legjobb turisztikai célpontjai között.

 

A díj pályázatában együttműködő szervezetek:

 

• MTÜ Magyar Turisztikai Ügynökség (VisitHungary FB)

• BudapestBrand / Budapestinfo

• MUISz Magyar Utazási Irodák Szövetsége

• MABEUSz Magyar Beutaztató Irodak Szövetsége

• MARESz – Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége

• Magyar Szállodák es Éttermek Szövetsége

 

Ajánlott hírek