Viszlát, Bethesda, meggyógyultam!

Viszlát, Bethesda, meggyógyultam!

2023/04/26 Érdekességek

A Városliget szélén található Bethesda Gyermekkórház kórtermeinek fele a Liget felé néz, a beteg gyerekek számára a Szinyei festményt idéző ballon a gyógyulás, a kórházból való szabadulás jelképévé vált. Az együttműködésnek köszönhetően évente akár 1.000, hosszabb kórházi ápolásra szoruló gyermek „betegséget elengedő” ballonozással búcsúzhat a kórháztól.

Az itt működő speciális terápiás csoportok, krónikus táborozó kisbetegek is ajándékba kapják a terápia végeztével a közös élményt gyógyítóikkal. A Bethesda Gyermekkórház évente átlagosan 12.000 gyermeket gyógyít a fekvőbeteg osztályokon, a járóbeteg-rendeléseket 160.000 gyermek keresi fel.

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5
Galéria kép 6
Galéria kép 7
Galéria kép 8
Galéria kép 9
Galéria kép 10
Galéria kép 11
Galéria kép 12
Galéria kép 13
Galéria kép 14
Galéria kép 15
Galéria kép 16
Galéria kép 17
Galéria kép 18

A hagyományteremtő kezdeményezés keretében a jövőben minden két hétnél tovább kórházban gyógyuló gyermek a Városliget ballon-kilátójában emelkedhet a magasba egy szülője és gyógyítója társaságában, ezzel megkönnyítve a búcsút a fájdalomtól. 

 

„A Liget Budapest Projektben már a kezdetektől kiemelt hangsúlyt kapott a társadalmi felelősségvállalás és az egyenlő hozzáférés, a projekt tervezésekor 140 civil szervezet képviselőivel egyeztettünk, és az általuk megfogalmazott félezer javaslat több mint 90%-át figyelembe vettük a megvalósítás során – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. 

 

„A Bethesda Gyermekkórház fekvőbeteg osztályain évente átlagosan 12.000 gyermeket gyógyítunk, akik közül mintegy ezren hosszabb ideig tartózkodnak nálunk. Számukra különösen fontosak a szimbólumok, a megállók, az ünnepek, ettől lesz maradandó a testi-lelki gyógyulás. Ezért is volt nagy öröm, amikor pozitív visszhangra talált ötletünk a Városliget Zrt. és a BalloonFly vezetői körében”- vallja Dr. Velkey György János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

 

A BalloonFly-al egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő légi attrakció tért vissza parkba, ami formájával és színvilágával Szinyei Merse Pál ikonikus festményét megidéző léghajó. Már az első felszállásait követően szinte rögtön Budapest egyik új, vidám jelképévé vált, nagy örömmel fogadták mind a budapestiek, mind a hazánkba látogató turisták.

 

„A Ballon városligeti visszatérése óta folyamatos élményünk az, hogy annak már a puszta látványa is elegendő ahhoz, hogy felvidítsa az embereket. Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy az együttműködésünknek köszönhetően most ezt a pozitív energiát a gyermekek gyógyulásának szolgálatába tudjuk állítani" – mondta el Nagy Balázs, a BalloonFly ballon-kilátót üzemeltető cég vezetője.

 

Az együttműködés keretében létrejövő ballonos utazások költségeit a Liget Budapest és a BalloonFly közösen finanszírozzák.

 

Ajánlott hírek