Alkotói pályázat a Liget jubileumra

Alkotói pályázat a Liget jubileumra

2024/02/29 Érdekességek

A Liget projekt 10. születésnapját egy rajz- és fotópályázattal is megünnepeltük, melyre közel 1000 pályamű érkezett. A nagy sikerű díjátadót a Liget Budapest Látogatóközpontban rendeztük meg, ahol a díjazott műveket is megtekinthette a közönség a Liget 10 kiállítás részeként.

A Városliget megújulásának első tíz évét legfontosabb mérföldkövein keresztül mutattuk be a Liget 10 kiállításon az érdeklődőknek, melyhez kapcsolódva egy olyan alkotói pályázatot hirdettünk, melyen keresztül megmutathatjuk azt is, hogy a látogatóink hogyan látják a parkot és a benne található kulturális intézményeket, attrakciókat.

 

A rajzpályázatra 128 pályamű érkezett, összesen 5 osztály tanulói csoportosan is részt vettek a versenyben, az Újpesti Bene Ferenc Ált Iskola, az Implom József Általános Iskola- Gyuláról, a Kőrösi Csoma Általános Iskola Dunakesziről, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola Budapestről, és a Nádasdy Tamás tagiskola Csókakőről. A rajzpályázat zsűrijét Deme Edina, a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai főosztályvezetője, Földváry Piroska, a Millennium Háza intézményvezetője és dr. Kurcz Adrienne, a Liget projekt kommunikációs igazgatója alkották.

 

A fotópályázatra 419 pályázótól összesen 660 fotó érkezett be hozzánk. A fotópályázat zsűrijében Mohai Balázs fotográfus, Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója vett részt, a zsűri elnöke pedig Varga Csaba, a Liget projekt művészeti vezetője volt.

 

A rajzpályázaton összesen 22, a fotópályázaton pedig 25 legjobb pályaművet választottunk ki, amelyeket díjjal is elismertünk: oklevéllel, emellett Liget Budapest élménykártyával, amit a Liget Projekt keretében megvalósult fejlesztésekben lehet beváltani akár koncertjegyre, múzeumi belépőre, vagy sportpálya foglalásra. Emellett a rajzpályázat valamennyi nyertesének a BalloonFly ballon kilátó felajánlott egy gyermek-szülő páros belépőt. A legjobb rajzosok nem csak maguknak, de az osztályuknak is nyertek élményt, szeretettel látjuk őket a Millennium Házában a tanév során megrendezésre kerülő múzeumpedagógiai foglalkozások egyikén. A fotópályázat nyerteseinek pedig a Millennium Házában található NEO Kortárs Művészeti Tér ajánlott fel belépőt a „mélység-élesség” Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum Gyűjteményéből című fotókiállításra.

Galéria kép 0
Galéria kép 1
Galéria kép 2
Galéria kép 3
Galéria kép 4
Galéria kép 5

Ajánlott hírek