Ingatlanfejlesztési nívódíj a Millennium Házának

Ingatlanfejlesztési nívódíj a Millennium Házának

2020/12/04 Sikerek

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millennium Háza rangos elismerésben részesült a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjon, a FIABCI Hungaryn 2020-ban. 

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millennium Háza rangos elismerésben részesült a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjon, a FIABCI Hungaryn – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt vezérigazgatója. A gyönyörűen felújított kulturális intézmény, a Városliget egyik legrégebbi és legimpozánsabb épülete a művelődés kategóriában bizonyult a legjobbnak az idén 22. alkalommal megrendezett díjátadón. Az elismerés egyúttal azt is jelenti, hogy a Millennium Háza jövő májusban megmérettetheti magát a nemzetközi mezőnyben is, hiszen részt vehet FIABCI World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatán.

„Az épület műemléki helyreállításával az volt a szándékunk, hogy a Millennium Háza megtalálja a helyét a jövő Ligetében, és ne csupán a múlt fényét újra megidéző egyik ékköve, de élő, tartalmas, látogatott tere is legyen a Városligetben létrejövő új kulturális negyednek. A FIABCI elismerése ezért nem csak óriási büszkeség számunkra, hanem fontos megerősítése is annak, hogy sikerült megvalósítani a céljainkat.” – mondta el a díj kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

 

A Millennium Háza 2017-ben elindult, két évig tartó helyreállítása az eredeti építészeti dokumentációnak megfelelően valósult meg, kívül-belül visszaállítva a hajdan volt impozáns tereket. Az épület főbejárata visszahelyeződött a korabeli terveknek megfelelően a Hermina út felőli oldalra és a ház ékességei, a különleges Zsolnay-kerámiák is restaurálásra kerültek. A Városliget tájépítészeti megújításának részeként egy új rózsakert is létrehozásre került. Az 1.250 négyzetméter alapterületű épület kulturális közösségi térként újult meg: interaktív kiállítótérrel, egy pódiumszínpaddal is rendelkező kávéházzal, mélyföldszintjén pedig egy kisebb előadó- és vetítőteremmel.
 

Ajánlott hírek