Igazi különlegesség a pumptrack pálya

Igazi különlegesség a pumptrack pálya

2024/04/06 Liget 10

A Városligeti Nagyjátszótér melletti terület megújításakor a különleges sportokat kedvelőkre is gondoltunk, ezért kifejezetten nekik alakítottuk ki itt a Terep Ügyességi parkot, amely 2020 őszi átadása óta nagy népszerűségnek örvend

A parkrész egyedi domborzati adottságait kihasználva egy különleges formavilágú mászófalat hoztunk itt létre, amely különböző nehézségű kialakításával alkalmas arra, hogy a kisebbeknek biztonságos körülmények között meghozza a kedvét falmászáshoz, míg a nagyobbaknak már komolyabb kihívást is tud nyújtani. A terület központi eleme egy rollerezésre, görkorcsolyázásra, BMX-ezésre tervezett hatalmas "pool", ahol mindig elképesztő trükköknek lehettek szemtanúi. A Terep Ügyességi park különlegesége a Pumptrack, ami egy hullámokkal és kanyarokkal teletűzdelt kerékpáros ügyességi pálya, mely a biciklisek számára kifejezetten izgalmas szórakozás.

A Pumptrack magyar jelentése pumpapálya, ami egy olyan hullámzó felszínű, körkörös útvonal, amin fel le pumpáló mozgást végezve kell haladni biciklivel, rollerrel, görkorcsolyával vagy gördeszkával. A gyakorlott „pumptrackesek” anélkül is képesek elképesztő sebességgel haladni a pályán, hogy hajtanák sporteszközüket. Hogy még jobb legyen a hangulat, két darab különleges „kurblival hajtható hangszóró” is található a lelátón, amelyre csak rá kell helyezni egy mobiltelefont, és máris lehet zenét hallgatni.

Ajánlott hírek