A ebeknek is élmény: új, kutyás parkrész

A ebeknek is élmény: új, kutyás parkrész

2024/04/02 Liget 10

A Városliget parkfelújításának egy egészen különleges állomása volt a Hermina úti Kutyás élménypark átadása 2018 májusában, ami az ország legkomplexebb tematikus kutyás parkja, népszerűsége elképesztő méreteket öltött.

Nyitása óta már kétmilliónál is többen töltöttek el hosszabb-rövidebb időt itt kedvencükkel, sokan Budapest távolabbi részeiből, vagy akár az agglomerációból is ellátogatnak a Liget projekt részeként elkészült Hermina kutyás élményparkba, hogy egy jót játszanak kutyájukkal. De mitől különleges ez a parkrész? Mindenekelőtt azért, mert a hagyományos kutyafuttatóknál sokkal nagyobb és tágasabb, szolgáltatásaiban pedig már-már egy „kutyawellness” központhoz hasonlítható, a jó állapotáról pedig naponta gondoskodunk. A félhektáros területet modern és változatos játszóelemekkel láttuk el, mint például szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak, vagy egy pedállal működtethető kutyapancsoló. Az ügyességi pálya központi részén egy 60m2-es homokos felület is kialakítottunk, ahol az ásás örömeinek hódolhatnak a házi kedvencek. A gazdik kényelmét kényelmes utcabútorok, a négylábukét pedig itatók szolgálják, ahol a saras mancsokat is le lehet mosni..

A speciális parkrész elhagyatott, romos állapotú épületek helyén épült fel, így átadásával több mint 5 ezer négyzetméterrel növeltük a Liget zöldfelületét. Az élménypark tervezése során egyeztettünk a kutyásokat képviselő szervezetekkel, hogy az ő igényeik alapján alakítsuk ki a parkrészt. A végeredményt még a nyitás előtt le is tesztelhették. Készítettünk egy Ligeti Kutyás Kódex elnevezésű kiadványt is, amiben minden tippet és ajánlást összegyűjtöttünk kutyás és nem kutyás látogatóknak egyaránt, a békés egymás mellett élés jegyében, hogy mindenki jól érezze magát a parkban.

Ajánlott hírek