XXI. századi sportolási lehetőségek

XXI. századi sportolási lehetőségek

2024/04/06 Liget 10

2020 év végén vehették birtokba a sportok szerelmesei az új Városligeti Sportcentrumot, Budapest legsokoldalúbb sportközpontját, melyet a park délkeleti részén, az Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út kereszteződésénél hoztunk létre.

A 36.000 m2-es sportközpontban gyönyörűen újjávarázsolt zöld környezetben akár egy tucatnál is több sportágban próbálhatják ki magukat a látogatók. Többek között foglalható műfüves labdarúgó- (Városligeti Miniaréna) és gumi borítású kosárlabda (Kosárlabda Miniaréna) pálya, három multifunkciós sportpálya, kondipark, valamint tizenhárom sakkasztal, négy ping-pong asztal és két Teqball asztal is található itt. Női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók szolgálják a kényelmet.

 

Szintén 2020 decemberében készült el a Városligeti Futókör is, melynek köszönhetően végre a pesti oldalon is a Margitszigeti futópályához mérhető alternatívát kaptak a futás szerelmesei, ami ráadásul modern és biztonságos szolgáltatásokkal várja őket. A futókör tervezése során egyeztettünk a budapesti futókat képviselő szervezetekkel, hogy a pálya vonalvezetése, burkolata a sportolók igényei szerint alakítsuk ki. Mindezeknek köszönhetően a kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az izületeket kímélő - rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágított. Büszkék vagyunk rá, hogy a fák között kanyargó, különleges hangulatú futókör mára a főváros egyik legnépszerűbb pályájává vált.

A Városligeti Sportcentrum egyes sporteszközei kerekesszékkel is használhatóak, a parkrész pedig teljesen akadálymentesített. A Városligeti Miniaréna és a Kosárlabda Miniaréna kivételével minden sportpálya- és eszköz ingyenesen használható. A futókör belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztünk el a sérülések elkerülése végett, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítőt.

Ajánlott hírek