Nagyjátszótér: gyerekbirodalom a Ligetben

Nagyjátszótér: gyerekbirodalom a Ligetben

2024/04/06 Liget 10

Magyarország legkomplexebb és legkorszerűbb játszóterét adtuk át 2019 őszén, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a nyitása óta a főváros elsőszámú gyerekparadicsomává vált.

A 13 ezer négyzetméteres parkrészbe közel 50 különleges és biztonságos játékelemet állítottunk fel, ezek közül csak egy az elképesztően látványos, 16 méter magas léggömb formájú mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. A játszótér szerkezetét úgy terveztük meg, hogy a legkisebbek egy védett belső körben játszhatnak, a szüleik pedig kényelmes utcabútorokon követhetik a gyerkőcök mozgását. 

 

A külső részek felé haladva pedig a nagyobb gyerekek számára találhatóak attrakciók. Legyen szó kanyargó csúszdarendszerekről, a legkülönfélébb hintákról és kötélpályákról, vagy forgójátékokról és trambulinokról itt mindenki megtalálhatja a kedvenc játékát. 

 

A Városligeti Nagyjátszótér tökéletes hely a kismamákra számára is, a baba-mama hintával akár már a pár hónapos csöppségek is kipróbálhatják a ringatózás nyugtató élményét, és a parkrészben nyugodt, szoptatásra alkalmas részeket elkülönítettünk, ahol pelenkázni is lehet. A nagyjátszótéren mosdó is található.

A Nagyjátszótér tervezésében gyerekpszichológusok, tájépítészek, pedagógusok és maguk a gyermekek vettek részt annak érdekében, hogy egy olyan játszóbirodalom jöjjön létre, ahol mindenki megtalálja a számítását. A játékok egy része arra is alkalmas, hogy a család közösen játsszon, a különleges hálós szerkezetek elbírják a szülők súlyát is, ha van kedvük például egy kis mászáshoz. A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, tehát az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani.

Ajánlott hírek