newsletter fb youtube insta nav-arrow-left nav-arrow-right nav-arrow-long-right nav-arrow-long-left

Sportpályák és futókör

A Városliget születése óta inspirálja és befogadja a sport szerelmeseit. A park déli, délkeleti része az amatőr sportolók zarándokhelyévé válik a jövőben: itt sorakoznak majd a minden korosztály számára elérhető labdás csapatsportpályák és a szabadtéri edzésre alkalmas, népszerű kondi gépek. 


S, hogy mik is lesznek az újdonságok? A területen helyet kap a már nagyon régóta várt, két kilométer hosszú, teljes hosszában kivilágított futókör, ami kellően széles lesz a kényelmes használathoz és rekortán burkolattal rendelkezik. Az Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út kereszteződéséhez közel épülnek fel multifunkcionális csapatsportpályák, melyek egy része kivilágított lesz, és a SMART Liget keretein belül egyszerűen, online is lefoglalhatják majd a csapatok. Minden bizonnyal a kispályás focicsapatok új kedvenc helye lesz ez.


A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik: az országban százezrek, a fővárosban tízezrek húznak naponta futócipőt. Kimondottan nekik készül a Ligetben a kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortán borítású pálya, amely teljes hosszában kivilágított lesz. A sportolók kényelmét öltözők és zuhanyzók szolgálják, illetve a belépési pontoknál bemelegítő területeket, a pálya útvonalán pedig ivókutakat helyeznek el a tervezők.


Végezetül minden bizonnyal népszerű újdonság lesz szabadtéri edzésre alkalmas „kondi gépeket”, melyek a legváltozatosabb gyakorlatok. A tervezők igyekeztek a Városliget aktív látogatói számára a legfontosabb kényelmi funkciókat is biztosítani: öltözők, csomagmegőrzők, zuhanyzók és ivó kutak segítenek abban, hogy a sportolás valódi élmény és kikapcsolódás legyen.

...
...
 Sportpályák és futókör

tervező: Garten Studio

Ajánlott Hírek

Itt található
sportpalyak_futokor